Contabilitate

Contabilitate financiara

Prestarile de servicii in domeniul contabilitatii financiare cuprind contarea si inregistrarea documentelor sortate in prealabil, inclusiv evaluarea financiara pe parcus, care este absolut necesara clientilor pentru managementul companiei lor. Ca evaluare standard oferim de exemplu o analiza economica, din care reiese cifra de afaceri lunara, costurile, castigul/pierderea, balantele furnizorilor si clientilor, cuprinzand facturile neachitate. Pe langa evaluarea standard realizam situatii si raportari in conformitate cu IFRS (International Financial Reporting Standards) sau cu US GAAP. La cerere, confruntam lunar soldurile noastre cu cele ale societatiilor din grup/concern, inregistram toate documentele pe centre de cost sau luam in considerare alte informatii relevante pentru contabilitatea manageriala. Oferim toate situatiile in limba germana, engleza sau romana.

 

Salarizare si resurse umane

Serviciile prestate in domeniul salarizarii cuprind: calculul lunar al salariilor, intocmirea si transmiterea declaratiilor electronice privind impozitul pe salarii si contributiile sociale, alte raportari catre institutii, efectuarea intregului circuit de plati pe cale electronica, etc. Discutam cu clientii nostri despre posibilitatile de optimizare a cheltuielilor privind impozitele si celelalte contributii din domeniul personalului. Mai mult decat atat, punem la dispozitia clientilor nostri posibilitatea externalizarii gestionarii personalului, astfel incat preluam de exemplu intocmirea contractelor de munca, inregistrarea la termen a acestora cat si a tuturor schimbarilor in baza de date REVISAL, dar si eliberarea adeverintelor necesare angajatilor.

 

Intocmirea situatiilor financiare anuale

Situatiile financiare anuale reprezinta o incoronare a contabilitatii financiare si reflecta pozitia financiara si performanta economica a fiecarei firme. Efectuam misiuni de verificare si examinare a contabilitatii, intocmirea sau verificarea si certificarea situatiilor  financiare, dupa caz. Intocmim situatii financiare pentru clienti care au exercitiul financiar diferit de anul calendaristic, filiale ale unor societati mama cu sediul in straintatate. Situatiile financiare anuale sunt puse la dispozitie in limba romana, precum si in limba germana sau engleza. De asemenea, discutiile pe marginea bilantului se efectueaza in limba dorita de client.

 

Expertize contabile (Audit intern)

Efectuam expertize contabile. Punctul de plecare a expertizelor noastre sunt intrebarile clientilor. Astfel verificam de exemplu in ce masura corespunde contabilitatea prezentata normelor romanesti, dar si normelor concernului, daca veniturile si cheltuielile inregistrate pot fi plauzibil deduse din obiectul de activitate a intreprinderii, respectiv daca ele corespund in structura altor intreprinderi asemanatoare. In cadrul expertizei contabile putem construi o baza pentru fuziuni sau divizari de societati.